Máme jedno překvapení. Na olomouckém GARDEN FOOD FESTIVALU (4. – 5. září) se mohou návštěvníci těšit na PIZZA ŠKOLU pro děti. Tematický stánek s možností vyzkoušet si přípravu světově proslulé italské speciality bude v provozu pod vlajkami Gastro Mach po oba festivalové dny. Návštěvníky stánku – nejen z řad dětí – provedou zkušení „pizzaři“ celým procesem přípravy pizzy, od správného vyválení těsta, přes zdobení, až po samotné vkládání do pece. Možnosti pizzy jsou nedozírné – existují tisíce kombinací, čím a v jakém množství si ji nazdobit a tak si každý bude moci připravit tu svoji pizzu s ingrediencemi, na které má zrovna chuť. Zábavně-vzdělávací stánek PIZZA ŠKOLA bude mít ještě jeden nepřehlédnutelný benefit: co si kdo upeče, to si taky sní. Čili nejenže se na malou chvíli ocitnete v roli profesionála z pravé italské pizzerie a budete si moci vyzkoušet techniky i zařízení pro výrobu pizzy, ale k tomu se i dobře najíte.
PIZZA ŠKOLA NA VÁS ČEKÁ V OLOMOUCI 4. a 5. ZÁŘÍ U STÁNKU GASTRO MACH
Také v létě 2021 je Gastro Mach hlavním technologickým partnerem Garden Food Festivalu. Akce založená před lety v Olomouci se postupně rozšířila i do dalších měst, především na Moravě, a letos čeká pořadatele osm zastávek.
První festival v Bzenci, spojený s oslavou 100 let Bzenecký ocet, už máme úspěšně za sebou (konal se o víkendu 17. a 18. července). Další budou následovat, takřka každý víkend. Hlavní zábavný program na podiu je pochopitelně spojen s gastronomií a vystupující hosté se mohou spolehnout na zapůjčená zařízení, ať už jde o indukční sporáky, chladicí stůl nebo letošní novinku – gril SYNERGY. V zázemí je pak pro vystavovatele i pořadatele k dispozici mycí stroj WEXIODISK. Gastro Mach zajišťuje také servisní pohotovost.
Kompletní program a termíny jednotlivých akcí naleznete na webu www.gardenfoodfestival.cz
Stylová restaurace Angusfarm v Soběsukách u Nepomuku v západních Čechách se rozhodla jít cestou modernizovaného systému měření teplot a hlídání kritických bodů v souladu s HACCP. Systém se jmenuje SYNSTORES a jeho hlavní předností je, že při zápisu, archivaci zcela odborává „lidský faktor“.
Měření a hlídání nestandardních událostí pomocí čidel a senzorů dává provozu restaurace jistotu, že skladování potravin je v pořádku a také v souladu s platnou legislativou. Záznamy o teplotách se automaticky zapisují do uložiště, které je pro provozního dostupné kdykoliv a odkudkoliv z mobilního telefonu, počítače nebo tabletu.
Ostatně, podívejte se na související video o tom, jak vlastně Synstores v Angusfarm funguje.
8. března 2021, po téměř čtyřech měsících provizorních stravovacích podmínek v náhradních prostorách, se zaměstnancům výrobního závodu Mahle Behr v ostravské průmyslové zóně Mošnov otevřely brány nově zrekonstruované závodní jídelny. Dominantou nového interiéru jídelny je samoobslužná stěna chladicích a neutrálních vitrín pro doplňkový prodej a samozřejmě také nový koncept výdejní linky s bezespárovou pojezdovou dráhou z umělého kamene Polyston.
Zásadní změnou prošlo také technologické vybavení výdejny, kde se personál může nově spolehnout na multifunkční pánev iVario a konvektomat iCombi, obojí z produkce Rational, varnou linku Angelo Po či udržovací transportní systém Scanbox a také kompletně novou mycí sestavu Wexiodisk.
Dodávka Gastro Mach splňuje nejvyšší nároky společnosti Compass Group, která je v mošnovském Mahle Behr poskytovatelem stravovacích služeb.
Mahle Behr v Mošnově je součástí světového koncernu MAHLE, který dodává především komponenty pro automobilový průmysl, a to nejen jako výrobce, ale je i významným vývojářem nových technologií, a to zejména v oblastech motorových systému a tepelných zařízení. Věděli jste, že každý druhý automobil na světě jezdí s komponenty od Mahle?
Doba je divná a investorům rozhodně nepřeje. Přesto se najdou zdravé výjimky, které i v těžkých časech dokáží dokončit rozjeté projekty a vědí, že klinická gastro-smrt, kterou nyní zažívá náš obor, jednoho dne skončí a vše se vrátí do starých kolejí.
Brněnská finanční skupina E-Finance dokončila rekonstrukci a přestavbu jedné z nejznámějších historických budov v centru Brna, na náměstí 28. října. Místní znají tuto budovu především jako dlouholeté sídlo zdravotní záchranné služby. A teď je z ní krásný nový hotel s českou restaurací a barem, minipivovarem, nechybí wellness, podzemní garáže s kapacitou 50 automobilů a kuchyně pro vakuové vaření trvanlivých jídel.
Dodané technologie Gastro Mach: Rational, Wexiödisk, Emainox, Berner, Orved, Scanbox, Primeat, Angelo Po, Robot Coupe.
Systém analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů (tzv. HACCP) ve výrobě potravin je jeden ze základních nástrojů, jak účinně předcházet rizikům ohrožujícím bezpečnost potravin. Na českém trhu se nyní objevil zcela nový revoluční online systém IRS Synstores, který jednou provždy vyřeší provozům systém automatického monitoringu a evidenci teplot.
Po testovacím provozu jsou v těchto týdnech první systémy instalovány v prodejnách řetězce Albert. Využitelnost je ale mnohem širší, nejen v různých oborech potravinářství a gastronomie, ale například i ve farmacii nebo specializovaných laboratorních výzkumech.
GASTRO MACH, s. r. o.
Za Podjezdem 449, 790 01 Jeseník
Belnická 596, 252 42, Jesenice u Prahy
© 2020 GASTRO MACH, s. r. o., Za Podjezdem 449, 790 01 Jeseník