
OLEJ A JEHO „SWEET SPOT“
OPTIMÁLNÍ BOD: JAK SE K NĚMU DOSTAT A UDRŽET SI HO Stejně jako mnozí ze světa gastronomie byste možná řekli, že nejlepšího výsledku smažení dosáhnete při prvním použití oleje. Omyl.
Kolikrát stačí tak málo: ignorovat vlastní limity, nebát se změny, přijmout novinky
OPTIMÁLNÍ BOD: JAK SE K NĚMU DOSTAT A UDRŽET SI HO Stejně jako mnozí ze světa gastronomie byste možná řekli, že nejlepšího výsledku smažení dosáhnete při prvním použití oleje. Omyl.
Dejme tomu, že jste provozovatelem gastro podniku a kuřecí maso momentálně není na vašem jídelníčku. Možná jste pizzerie nebo steak house s hamburgery a zvažujete rozšíření nabídky o sendvič s
Digitalizaci neúprosně buší na dveře gastronomie. Toto odvětví v posledních měsících celosvětově prokázalo neuvěřitelnou odolnost, ale stále čelí hrozbám nových lockdownů a omezení provozů. Mnoho restaurací tvrdě pracovalo, aby zcela
Mytí provozního nádobí v takzvaných granulových myčkách je dlouhodobě považováno za jeden z nejefektivnějších způsobů, jak se v gastro provozech bez zbytečné námahy a v relativně rychlém čase zbavit zapečenin
Malý příspěvek do debaty o grilech na dřevěné uhlí oproti těm plynovým. Která varianta je pro profesionální gastro-provozy lepší? Univerzální řešení, jako vždy, neexistuje, ale než se rozhodnete, na čem
I do gastro průmyslu se začíná nenápadně plížit takzvaná fotokatalýza. Že nevíte, co to je? Nevadí, máte skvělou šanci se to právě teď dozvědět. Kuchyně a sklady potravin jsou místem,
Inovace, nebo-li zdokonalení se stále častěji zaměřují na úspory času, peněz a šetrnost k životnímu prostředí. Gastronomii nevyjímaje. Nové technologie mohou opravdu přinést významnou úlevu energiím a tím pádem i
Kotel, který sám uvaří bez toho, aniž by kuchařka stála u stroje a dlouhým kopistem pracně promíchávala a hlídala vaření. O vše se postará automat. Je to inovace? No, není.
Tomuto tématu se budeme věnovat čím dál častěji. Protože čím dál více vstupuje na pole gastronomie všudypřítomná automatizace a robotizace. Právě v oblasti gastra jsou takzvaní koboti budoucností, která je
Zajímavá diskuze proběhla na jednom bazarovém fóru, kde někdo nabízel k prodeji lis na pizzu PIZZARELLA. Jeden zkušený pizzař po zhlédnutí prezentačního videa napsal, že dobrý, ale že „přesně takhle
… a taky bez kuchyně. Když na podzim roku 2019 představila firma Gastro Mach svůj koncept „Bez kuchyně“, byla to odvážná inovace a zajímavá myšlenka, jak se vypořádat s rostoucí
Na tomto blogu bychom rádi představovali technologické novinky, jež mohou gastro-provozy posunout do moderního věku a přinést takzvanou inovaci. A přesně do této kategorie zapadá gril od britského výrobce Synergy.
Video z vyhlášené rodinné farmy a stylové restaurace Angusfarm v západočeských Soběsukách
Šéfkuchař Gregg Brickman z vývojové sekce amerického výrobce fritéz Henny Penny se zamýšlí nad možnostmi použití typu fritéz. Proč některé řetězce restaurací rychlého občerstvení používají klasické otevřené fritézy a jiné
Výrobci zvedacích – nebo chcete-li kapotových myček pro malé a střední gastro provozy, se vesměs předhánějí v nabídce co nejlepších parametrů svých strojů a hlavní důraz kladou na nízkou spotřebu
Vůbec se nemusíme bavit o tom, že při výrobě nebo přípravě potravin a pokrmů je naprosto klíčové dodržování základních hygienických postupů. Tady už totiž nejde jen o dobrou pověst podniku,
Můžete se stát opravdovým profesionálem v mytí příborů. Základem je pochopitelně kvalitní mycí stroj, vhodné mycí prostředky a jejich koncentrace. Když už máte toto vyřešené a celý mycí proces je
Pokud je fritování důležitou součástí vašeho gastro programu, vyhněte se těmto obvyklým chybám a zlepšete vaši produktivitu i výsledek. Jen pro pořádek, kdo snad opovrhuje smaženými produkty z fritovací lázně:
V Číně (- to je ale překvapení -) se pomalu stávají robotické restaurace běžnou součástí společenského života. Podívejte se třeba na video z jihočínského Guangzhou
Možná jeden z největších technologických mýtů obecně šířený nejen mezi provozovateli v gastronomii je ten, že nerezová ocel přece nerezaví. To je velký omyl a můžeme si teď podrobněji vysvětlit proč. Podvedli
PINGO DOCE – ŘETĚZEC SUPERMARKETŮ V PORTUGALSKU – ušetřil náklady na mytí provozního nádobí tím, že investoval do inovativní technologie. Pingo Doce je jednou z největších sítí supermarketů v Portugalsku
Pokrok nezastavíš a lidskou práci v některých oborech částečně či zcela převezmou plně automatizované systémy s umělou inteligencí. Dobrým příkladem využití robotizace je logistika a distribuce v nemocničních zařízeních. Například
Další moderní technologie v gastronomii Všichni, kdo skladují potraviny – a to je v podstatě každý gastronomický nebo potravinářský provoz – mají co do činění s takzvaným systémem HACCP. Tedy
V době světové pandemie Covid-19 a omezení provozu restaurací se balení hotových jídel do misek stalo velmi žhavým tématem. Otázka je jednoduchá, odpověď – jako vždy – už tak jednoduchá
Fast-foodový řetězec Al-Baik vyvíjí restauraci budoucnosti … další z řady reakcí na korona-krizi v gastronomii. Al-Baik, významný řetězec restaurací rychlého občerstvení v arabském světě, dokončil vývoj svého nového konceptu The
Nebo přesněji řečeno: Jak se starat o vodu, která teče do Vašich gastropřístrojů (konvektomaty, kávovary, výrobníky ledu, kotle,…)? Bohužel názory se různí a běžný uživatel nemá šanci se v tom
Zajímají Vás novinky a trendy v oblasti technologií pro gastro? Pojďte si popovídat o všem, co Vás zajímá.
OPTIMÁLNÍ BOD: JAK SE K NĚMU DOSTAT A UDRŽET SI HO Stejně jako mnozí ze světa gastronomie byste možná řekli, že nejlepšího výsledku smažení dosáhnete při prvním použití oleje. Omyl.
Dejme tomu, že jste provozovatelem gastro podniku a kuřecí maso momentálně není na vašem jídelníčku. Možná jste pizzerie nebo steak house s hamburgery a zvažujete rozšíření nabídky o sendvič s
Digitalizaci neúprosně buší na dveře gastronomie. Toto odvětví v posledních měsících celosvětově prokázalo neuvěřitelnou odolnost, ale stále čelí hrozbám nových lockdownů a omezení provozů. Mnoho restaurací tvrdě pracovalo, aby zcela
Mytí provozního nádobí v takzvaných granulových myčkách je dlouhodobě považováno za jeden z nejefektivnějších způsobů, jak se v gastro provozech bez zbytečné námahy a v relativně rychlém čase zbavit zapečenin
Malý příspěvek do debaty o grilech na dřevěné uhlí oproti těm plynovým. Která varianta je pro profesionální gastro-provozy lepší? Univerzální řešení, jako vždy, neexistuje, ale než se rozhodnete, na čem
I do gastro průmyslu se začíná nenápadně plížit takzvaná fotokatalýza. Že nevíte, co to je? Nevadí, máte skvělou šanci se to právě teď dozvědět. Kuchyně a sklady potravin jsou místem,
OPTIMÁLNÍ BOD: JAK SE K NĚMU DOSTAT A UDRŽET SI HO Stejně jako mnozí ze světa gastronomie byste možná řekli, že nejlepšího výsledku smažení dosáhnete při prvním použití oleje. Omyl.
Dejme tomu, že jste provozovatelem gastro podniku a kuřecí maso momentálně není na vašem jídelníčku. Možná jste pizzerie nebo steak house s hamburgery a zvažujete rozšíření nabídky o sendvič s
Digitalizaci neúprosně buší na dveře gastronomie. Toto odvětví v posledních měsících celosvětově prokázalo neuvěřitelnou odolnost, ale stále čelí hrozbám nových lockdownů a omezení provozů. Mnoho restaurací tvrdě pracovalo, aby zcela
Mytí provozního nádobí v takzvaných granulových myčkách je dlouhodobě považováno za jeden z nejefektivnějších způsobů, jak se v gastro provozech bez zbytečné námahy a v relativně rychlém čase zbavit zapečenin
Malý příspěvek do debaty o grilech na dřevěné uhlí oproti těm plynovým. Která varianta je pro profesionální gastro-provozy lepší? Univerzální řešení, jako vždy, neexistuje, ale než se rozhodnete, na čem
I do gastro průmyslu se začíná nenápadně plížit takzvaná fotokatalýza. Že nevíte, co to je? Nevadí, máte skvělou šanci se to právě teď dozvědět. Kuchyně a sklady potravin jsou místem,
GASTRO MACH, s. r. o.
Za Podjezdem 449, 790 01 Jeseník
Logistický areál P3 park, Hala F
F.V. Veselého, 193 00 Praha
Dornych 487/47c, 617 00 Brno
© 2020 GASTRO MACH, s. r. o., Za Podjezdem 449, 790 01 Jeseník