Inovace

Nové směry, trendy, vize a cíle

Posouváme svět gastronomie kupředu

Kolikrát stačí tak málo: ignorovat vlastní limity, nebát se změny, přijmout novinky

Digitální svět a gastronomie

Digitalizaci neúprosně buší na dveře gastronomie. Toto odvětví v posledních měsících celosvětově prokázalo neuvěřitelnou odolnost, ale stále čelí hrozbám nových lockdownů a omezení provozů. Mnoho restaurací tvrdě pracovalo, aby zcela

Číst dále »

Granulové mytí – výhody a nevýhody

Mytí provozního nádobí v takzvaných granulových myčkách je dlouhodobě považováno za jeden z nejefektivnějších způsobů, jak se v gastro provozech bez zbytečné námahy a v relativně rychlém čase zbavit zapečenin

Číst dále »

Dřevěné uhlí, nebo plyn?

Malý příspěvek do debaty o grilech na dřevěné uhlí oproti těm plynovým. Která varianta je pro profesionální gastro-provozy lepší? Univerzální řešení, jako vždy, neexistuje, ale než se rozhodnete, na čem

Číst dále »

Jen jeden litr vody na jeden mycí koš

Inovace, nebo-li zdokonalení se stále častěji zaměřují na úspory času, peněz a šetrnost k životnímu prostředí. Gastronomii nevyjímaje. Nové technologie mohou opravdu přinést významnou úlevu energiím a tím pádem i

Číst dále »

Pizzarella! A k čemu je to dobré?

Zajímavá diskuze proběhla na jednom bazarovém fóru, kde někdo nabízel k prodeji lis na pizzu PIZZARELLA. Jeden zkušený pizzař po zhlédnutí prezentačního videa napsal, že dobrý, ale že „přesně takhle

Číst dále »

Když se gril čistí – vysavačem

Na tomto blogu bychom rádi představovali technologické novinky, jež mohou gastro-provozy posunout do moderního věku a přinést takzvanou inovaci. A přesně do této kategorie zapadá gril od britského výrobce Synergy.

Číst dále »

Otevřená nebo tlaková fritéza?

Šéfkuchař Gregg Brickman z vývojové sekce amerického výrobce fritéz Henny Penny se zamýšlí nad možnostmi použití typu fritéz. Proč některé řetězce restaurací rychlého občerstvení používají klasické otevřené fritézy a jiné

Číst dále »

Jak správně umývat příbory

Můžete se stát opravdovým profesionálem v mytí příborů. Základem je pochopitelně kvalitní mycí stroj, vhodné mycí prostředky a jejich koncentrace. Když už máte toto vyřešené a celý mycí proces je

Číst dále »

Fritování a 5 nejčastějších chyb

Pokud je fritování důležitou součástí vašeho gastro programu, vyhněte se těmto obvyklým chybám a zlepšete vaši produktivitu i výsledek. Jen pro pořádek, kdo snad opovrhuje smaženými produkty z fritovací lázně:

Číst dále »

Nerezaví, ale koroduje…

Možná jeden z největších technologických mýtů obecně šířený nejen mezi provozovateli v gastronomii je ten, že nerezová ocel přece nerezaví. To je velký omyl a můžeme si teď podrobněji vysvětlit proč. Podvedli

Číst dále »

Investovali, aby ušetřili

PINGO DOCE – ŘETĚZEC SUPERMARKETŮ V PORTUGALSKU – ušetřil náklady na mytí provozního nádobí tím, že investoval do inovativní technologie. Pingo Doce je jednou z největších sítí supermarketů v Portugalsku

Číst dále »

Něco nového pro HACCP

Další moderní technologie v gastronomii Všichni, kdo skladují potraviny – a to je v podstatě každý gastronomický nebo potravinářský provoz – mají co do činění s takzvaným systémem HACCP. Tedy

Číst dále »

Vaše auto jako restaurace

Fast-foodový řetězec Al-Baik vyvíjí restauraci budoucnosti … další z řady reakcí na korona-krizi v gastronomii. Al-Baik, významný řetězec restaurací rychlého občerstvení v arabském světě, dokončil vývoj svého nového konceptu The

Číst dále »

Kontaktujte nás

Zajímají Vás novinky a trendy v oblasti technologií pro gastro? Pojďte si popovídat o všem, co Vás zajímá.

Osobní údaje budou zpracovány v souladu
se zásadami zpracování osobních údajů.

Naše unikátní metoda ZIPKA

Přesvědčte se, jak to děláme.

Zákazníci nám důvěřují

Podívejte se, co o nás říkají

Hledáte vhodné řešení pro vaši kuchyni?

Přihlášení k odběru novinek

Každý měsíc od nás obdržíte e-mail plný novinek, informací a trendů v oboru kuchyňských technologií.

Digitální svět a gastronomie

Digitalizaci neúprosně buší na dveře gastronomie. Toto odvětví v posledních měsících celosvětově prokázalo neuvěřitelnou odolnost, ale stále čelí hrozbám nových lockdownů a omezení provozů. Mnoho restaurací tvrdě pracovalo, aby zcela

Read More »

Granulové mytí – výhody a nevýhody

Mytí provozního nádobí v takzvaných granulových myčkách je dlouhodobě považováno za jeden z nejefektivnějších způsobů, jak se v gastro provozech bez zbytečné námahy a v relativně rychlém čase zbavit zapečenin

Read More »

Dřevěné uhlí, nebo plyn?

Malý příspěvek do debaty o grilech na dřevěné uhlí oproti těm plynovým. Která varianta je pro profesionální gastro-provozy lepší? Univerzální řešení, jako vždy, neexistuje, ale než se rozhodnete, na čem

Read More »

Chladničky chráněné před mikroby

I do gastro průmyslu se začíná nenápadně plížit takzvaná fotokatalýza. Že nevíte, co to je? Nevadí, máte skvělou šanci se to právě teď dozvědět. Kuchyně a sklady potravin jsou místem,

Read More »

Jen jeden litr vody na jeden mycí koš

Inovace, nebo-li zdokonalení se stále častěji zaměřují na úspory času, peněz a šetrnost k životnímu prostředí. Gastronomii nevyjímaje. Nové technologie mohou opravdu přinést významnou úlevu energiím a tím pádem i

Read More »

Digitální svět a gastronomie

Digitalizaci neúprosně buší na dveře gastronomie. Toto odvětví v posledních měsících celosvětově prokázalo neuvěřitelnou odolnost, ale stále čelí hrozbám nových lockdownů a omezení provozů. Mnoho restaurací tvrdě pracovalo, aby zcela

Read More »

Granulové mytí – výhody a nevýhody

Mytí provozního nádobí v takzvaných granulových myčkách je dlouhodobě považováno za jeden z nejefektivnějších způsobů, jak se v gastro provozech bez zbytečné námahy a v relativně rychlém čase zbavit zapečenin

Read More »

Dřevěné uhlí, nebo plyn?

Malý příspěvek do debaty o grilech na dřevěné uhlí oproti těm plynovým. Která varianta je pro profesionální gastro-provozy lepší? Univerzální řešení, jako vždy, neexistuje, ale než se rozhodnete, na čem

Read More »

Chladničky chráněné před mikroby

I do gastro průmyslu se začíná nenápadně plížit takzvaná fotokatalýza. Že nevíte, co to je? Nevadí, máte skvělou šanci se to právě teď dozvědět. Kuchyně a sklady potravin jsou místem,

Read More »

Jen jeden litr vody na jeden mycí koš

Inovace, nebo-li zdokonalení se stále častěji zaměřují na úspory času, peněz a šetrnost k životnímu prostředí. Gastronomii nevyjímaje. Nové technologie mohou opravdu přinést významnou úlevu energiím a tím pádem i

Read More »