Každou velkou kuchyni je potřeba před spuštěním provozu pořádně otestovat. Ideálně v plné zátěži. Jenomže to není jen tak. Nákup surovin i jejich zpracování něco stojí a pokud se má kuchyně pro své strávníky spustit až za několik dní nebo klidně i týdnů, je potřeba řešit klíčovou otázku: Co s uvařeným jídlem?
V armádním areálu ve Vyškově jsme to vyřešili spoluprací s Perfect Canteen. Kdo by snad nevěděl, Perfect Canteen je poskytovatel služeb a řešení pro firemní stravování, jehož filozofií je povýšit i obyčejný „oběd v práci“ na kulinářský zážitek. Kuchařský tým okolo Filipa Sajlera tvoří špičkoví šéfkuchaři, kteří každodenní vaření přetváří na radost z jídla a všedního oběda. A jak se jim to daří, mohou posoudit zaměstnanci například KKCG, J&T Bank, Avastu, O2, Moneta Money Bank a dalších office areálech jako je Waltrovka Praha, Vlněna Brno nebo BBC na Brumlovce.
Ale zpátky do Vyškova. Tam je už vše připraveno k zahájení plného provozu nové kuchyně, která je projektovaná tak, aby denně zvládla až 1300 obědů. Pro jednu část zkušebního provozu jsme přizvali dva špičkové šéfkuchaře z Perfect Canteen, Martina Staňka /Creative chef/ a Petra Nožičku /Production chef/, aby nám pomohli otestovat a zhodnotit úroveň kvality vaření v dodaných míchacích kotlích, konvektomatech a multifunkčních pánvích. Vše co jsme uvařili jsme šokově zachladili a použili na provozech Perfect Canteen.
Testovací vaření ve Vyškově sloužilo nejen pro ověření, že v této kuchyni vše funguje tak, jak má, ale zároveň si šéfkuchaři z Perfect Canteen sami otestovali možnosti vaření v míchacích kotlích finského výrobce Metos, dříve než je pořídí do některých svých provozů.
Podívejte se na krátké video: